Dermapen terapija mikroiglicama

Dermapen terapija mikroiglicama

Tretmani s mikroiglicama potiču kožu na proizvodnju kolagena i regeneraciju te smanjuju izraženost ožiljaka i strija istovremeno omogućujući dubinsku apsorpciju aktivnih nutrijenata (mezoterapiju).

 

Opis tretmana

Dermapen terapija mikroiglicama je tretman za pomlađivanje kože prirodnim putem koji potiče kožu na obnavljanje i pritom ublažava bore, strije i ožiljke te se postiže zatezanje i pomlađivanje kože. 

Mikroiglice za jednokratnu upotrebu sadrže jedinstvenu oprugu koja automatiziranim pokretima vibrira, te tako ostvaruje kontroliraniji rezultat. Za razliku od drugih proizvoda s mikroiglicama poput dermarolera, Dermapen ima precizan vertikalni kut uboda koji pruža ravnomjerniju i sigurniju metodu te smanjuje mogućnost oštećenja kože ujedno osiguravajući brži oporavak. Zbog vertikalnog kuta uboda se može sigurnije i bolje tretirati teško dostupna mjesta (oko očiju, nosa i usana) te se minimalizira bol i neugoda a upotrebom anestetika u kremi u potpunosti isključuje. 

Mikroiglice s podesivom dubinom uboda pod kutom od 90 stupnjeva izazivaju površinsko oštećenje kože koje potiče njenu obnovu. Na taj način stimulira se proliferacija kolagena u fibroblastima, stanicama koje su zaslužne za proizvodnju tvari esencijalnih u zarastanju kože, i tako se koža prirodnim procesom regeneracije pomlađuje. 

Dermapen koristi veoma sitne kirurške iglice koje ne dovode do stvarnog oštećenja tkiva, no svejedno naš organizam reagira na ubode mikroiglicama te živci šalju električne impulse koji započinju proces zarastanja i time pojačanu proizvodnju kolagena i elastina. Višestruko pojačana struktura kolagena zgušnjava kožu i tako ispunjava postojeće atrofične ožiljke. Ova reakcija tijela naziva se neokolageneza. 

Budući da kolagenim vlaknima i kapilarama treba vremena da se formiraju, preporučuje se strpljenje. Za prve rezultate tretmane potrebno je izdvojiti najmanje 28 dana, a sazrijevanje nove mlade kože traje i do 2 godine nakon tretmana. Dermapen terapija mikroiglicama je vrlo efikasna nekirurška metoda za uklanjanje bora i ožiljaka, potpuno bez kontraindikacija i bilo kakvih komplikacija, s  rezultatima sličnim kao kod frakcijskih lasera– za djelić cijene i bez mogućnosti pojave hiper ili hipopigmentacija. 

Tretman preporučujemo za: 
  • Ublažavanje i smanjenje bora
  • Ublažavanje raznih ožiljaka (akne, operacija, opekotine…)
  • Pomlađivanje
  • Zatezanje kože
  • Apsorpciju vitamina, lijekova i ostalih aktivnih nutrijenata
  • Ublažavanje strija

dermapen-1.jpg