Masaže

Masaže

Odlika klasičnih terapijskih, medicinskih masaža koje nudimo u Centru Pupa je relativno jaki pritisak na kožu, potkožno tkivo, vezivo, mišiće, zglobove s ciljem opuštanja mišića, ukljanjanja boli i napetosti, celulita, mobilizacije zglobova i odstranjenja mliječne kiseline, poboljšanja cirkulacije i psihičko opuštanje.Masaže izvodi certificirani wellness terapeut/kozmetičar s dugogodišnjim iskustvom. U nastavku možete saznati više o tehnikama masaža koje imamo u ponudi Gestal – tehnika duboke mišićne dekontrakcije koja se može koristiti u sklopu više masaža: – sportske masaže, jer je idealna za dubinsko opuštanje mišića nakon velikih fizičkih aktivnosti,

– anticelulitne masaže, jer ova tehnika može pomoći u anticelulitnom programu, obzirom da potiče metabolizam i ubrzava cirkulaciju. Limfna masaža – tehnika u kojoj se laganim pritiscima ruku tretira tijelo kako bi se limfa potisnula i uklonila u svrhu poboljšanja protoka svih tjelesnih tekućina (krvi i limfe), psihofizičkog zdravlja, eliminacije viška toksina i metabolita te uklanjanja celulita.

Zastoj limfne tekućine je vrlo čest problem naročito kod osoba koje puno stoje, imaju genetsku predispoziciju slabije cirkulacije, kao posljedica kiruških zahvata , trudnoća itd.

Ukoliko je zastoj limfe prisutan duže vrijeme, limfna tekućina se pretvara u želatinoznu masu te na taj način dolazi do intoksikacije organizma koji se manifestira u obliku osjećaja umora, “teških nogu” itd.

Ručna limfna drenaža djeluje na limfni sustav i njegov tok tako što eliminira i sprječava nastanak limfnog edema (koji se dešava svakodnevno i kod zdravih osoba), detoksicira i jača imunitet, te djeluje opušajuće (stimulira parasimpatikus).

 Anticelulitna masaža – tehnika koja intenzivno stimulira mikrocirkulaciju te time pospješuje razgradnju nakupina celulita, a kao posljedica toga koža postaje čvrsta, glatka i boljeg tonusa.
Anticelulitna masaža vrlo je učinkovita jer jednom kada postignete zadovoljavajuće rezultate, oni će najdulje trajati. No i nakon postizanja željenog izgleda morate nastaviti sa masažom jer se u suprotnom celulit vraća. Ovisno o stadiju celulita odabire se broj tretmana.

 Vezivno-refleksna masaža- tehnika u kojoj koristimo posebne pokrete kojima djelujemo na vezivno tkivo. Vezivno tkivo povezuje stanice, tkiva i organe dajući im oblik i mehaničku potporu.
Služi za obranu organizma i prehranu organa. Ukoliko postoji promjena na unutarnjem organu, dolazi do povećane napetosti mišića i zadebljanja vezivnog tkiva u određenoj refleksnoj zoni kojoj taj organ pripada. 

Sportska masaža – tehnika kojom se obrađuje cijelo tijelo, a krajnji joj je cilj postizanje duboke dekontrakcije, tj. opuštanja mišića.
Uz ovu masažu se često veže pojam jake i bolne masaže što u pravilu i jest, ali trebamo znati da to ne mora biti nužno tako jer se može izvoditi tako da se prilagoditi stanju klijenta.
Djeluje se na velike mišićne grupe s ciljem reaktivacije krvotoka, postizanja reorganizacije mišićnog tonusa i neuro-mišićne distenzije. 

Refleksnom masažom stopala djelujemo na bolju prokrvljenost stopala koja su u povećanom fizičkom naporu cijeli dan te njihovim opuštanjem djelujemo na dobrobit cijelog organizma.
U današnje doba, način života koji smo primorani živjeti uzrokuje veliki fizički i psihički stres. Poznato je da je barem 75% bolesti uzrokovano stresom! Smatra se da pod nezdravim uvjetima dolazi do akumuliranja kalcijevih soli na živčanim završecima u stopalu te do akumuliranja mokraćnih kiselina koji blokiraju i onemogućuju normalnu stimulaciju žlijezda i ostalih organa.

Odgovarajućom masažom soli i kristali se mogu eliminirati, što omogućuje stimulaciju organa, a time i njihovo normalno funkcioniranje. Stopala su složen dio ljudskog tijela koji posjeduje složeni koštani sklop, ali i završetke svih živčanih vlakana u našem tijelu. Svaki taj živčani završetak povezan je živčanim vlaknom s jednim organom u našem tijelu, pa se stimulacijom točke na stopalu gdje se on nalazi može izravno djelovati i na taj organ.

masaze-1.jpg